Sve najnovije informacije vezane za rent a car Beograd možete pronaći ovde kod nas.

Šta sve obuhvata zimska oprema?


Zimska oprema je u svim državama obavezna, a kazne za njeno ne posedovanje su velike. Neophodna je u periodu od novembra do aprila kada su na putevima moguće susnežica, led i sneg, pa se opreznost podiže na viši nivo. 


Šta sve podrazumeva zimska oprema? 

Prva asocijacija na zimsku opremu jesu zimske gume. To je sastavni i osnovni deo zimske opreme o kome znaju i laici u vožnji. Međutim zimske gume nisu jedina stvar koju treba imati u vozilu kada dođe zima. Čak i kada nema poledice,  kiše i drugih vremenskih nepogoda, letnje gume prosto gube svoja svojstva na niskim temperaturama, te je stepen proklizavanja veći.  Zato je uvek bolje sprečiti neko lečiti.  Pre odlaska na put, svako vozilo mora proći pregled kod majstora.

Pored već pomenutih guma svako vozilo bi trebalo da ima lance i uže za vuču, jer je to odličan alat za izvlačenje auta iz snega. 

Lopata, zimska odeća

Ne krećite na put bez lopate. Mala lopata je sasvim dovoljna i njom možete raščistiti put, prozor u slučaju zatrpavanja snegom.  Da biste koristili lopatu, lance, menjali zimske gume morate biti adekvatno obučeni. To znači da se na put ne keće bez rukavica i ostale propratne zimske odeće. Ubacite ćebe u automobil. Nikada se ne zna da li će vas zateći kolaps na putu. Prozori, a posebno prednji prozor uvek moraju biti očišćen. 


Reflektori

Kako je stepen vidljivosti tokom zime smanjen, ne smete polaziti bez reflektora. Ne samo da će vama pomoći nego će pomoći i drugim učesnicima u saobraćaju.  Imajte rezervnu lampu u autu, nikad se ne zna kada će vam zatrebati. 

Nigde bez prve pomoći 

Nigde ne krećite bez kompleta prve pomoći, posebno tokom zimskih meseci, jer upravo zbog otežanih kolovoza odaziv hitne pomoći može biti spor. Ukoliko se nađete na putu kada se dogodila neka nezgoda, prva pomoć će i te kako značiti.

Vozila sa pogonom na trednje točkove

Stručnjaci savetuju da ne bi trebalo krenuti na put sa vozilima sa pogonom na zadnje točkove, ukoliko je to moguće.  Kod vozila gde se pogon motora šalje na zadnje točkove postoji veća šansa proklizavanja, jer zadnji točkovi nemaju tu težinu da povuku vozilo posebno na površinama prekrivene ledom. To ne znači da sa autom sa zadnjim pogonom ne treba krenuti na put,  već da u tom slučaju vozači moraju biti znatno pažljiviji, jer može biti malo nezgodno. 


Svakako bez obzira na to da li je vozilo sa pogonom na prednjim ili zadnjim točkovima, tokom zime, vozači bi trebalo da budu obazriviji. 

Automatski menjač sa režimom rada za sneg

Veliki broj automobila danas ima automatski menjač sa režimom rada za sneg. Ova funkcija pomoći će vozilu da uđe u drugu brzinu pri čemu će se smanjiti šansa da se okreću točkovi.  Pritom, menja se način na koji se snaga raspoređuje na točkove i time se smanjuje mogućnost proklizavanja. 

I rent a car vozila imaju zimsku opremu

Zimska oprema sastavni je deo i svakog rent a car vozila. Pre nego što se krene na put, svako vozilo prolazi kroz sve tehničke servise i preglede.  Svako vozilo ponaosob poseduje rezervenu gumu, zimske gume, lanac, lopatu, odnosno sve što je propisano zakonom. Zato ako planirate putovanje zimi ne morate da razmišljate o tome niti da sami doplaćujete i kupujete zimsku opremu naknadno. 


AR rent a car Beograd

Među firmama koje pružaju ovaj vid usluge posebno se izdvaja AR rent a car Beograd. Karakteriše je profesionalizam i predanost poslu pre svega, kao i vozači koji imaju iskustva u vožnji po lošem vremenu, dobro opremljen vozni park gde je svako vozilo spremno za put po svakoj vremenkoj prilici. 

S obzirom na to da su nam praznici pred vratima i da nam se bliži vreme odmora, ukoliko ste se dvoumili da li da krenete na put ili ne, rent a car vam može biti odlično rešenje. 

Pogledajte još:

Šta nudi Evropska prestonica kulture – Novi Sad?

Šta nudi Evropska prestonica kulture – Novi Sad?

Pored glavnog grada Beograda, u Srbiji drugi po veličini grad je upravo Novi Sad. Ovaj prelepi grad nikako ne treba da propustite da obiđete jer ima dosta toga da ponudi svojim posetiocima. ...

Zašto stranci u Beogradu iznajmljuju rent a car?

Zašto stranci u Beogradu iznajmljuju rent a car?

Iz godine u godinu broj turista koji poseti Beograd raste. Lako se prepoznaju. Uglavnom se kreću u grupicama, noseći kameru u rukama kako bi uslikali arhitekturu i znamenitosti ovog grada. ...

Vozni park – glavno oruđe rent a car kompanija

Vozni park – glavno oruđe rent a car kompanija

O značaju rent a car industrije, njenom razvoju, pogodnostima i prednostima mogli ste da pročitate u nekom od prethodnih blogova. Svedoci smo da se ova grana industrije sve više razvija i dobija na značaju, ne samo u inostranstvu, već i kod nas. U prilog tome govori porast korisnika ove vrste usluge. ...

Rezerviši

Your message was sent successfully!

Something went wrong, try refreshing and submitting the form again.

Mesto preuzimanja vozila:

Mesto vraćanja vozila:

U cenu je uračunato:

  • Kasko osiguranje
  • Osiguranje putnika
  • Neograničena kilometraža
  • Porez - PDV
  • Obavezna oprema
  • Busteri - gratis
  • Preuzimanje na terminalu aerodroma
  • Besplatne prepravke datuma
Dodaci:
Kontakt informacije

Besplatno otkazivanje rezervacije
Plaćanje prilikom preuzimanja vozila